10.2.2013

Eri apuohjelmien testailua

Nyt on tullut testailtua paria ohjelmaa, jotka auttaa treenamisessa. Viime viikolla koitin ensimmäistä kertaa älypuhelimiin saatavaa sovellusta Skimbleltä Workout Traineriä ja tänä lauantaina koitin äidin joululahjaa Wii Fit Plussaa.


Workout Trainerista tykkäsin ihan älyttömästi! Ajattelin heti haastaa itseäni ja valitsin intensiivisen booty camp-treenin. Voin kertoa, etten oo pitkään aikaan hikoilu niin paljoa tai hengästyny kotitreenauksena aikana niin kamalasti. Elvis, minun pikku koiruli, tuli jopa ihmettelemään välillä, että mitä se emäntä oikein ähkii ja puhkii, hahah :---D





Sovellus on loistava, jos haluaa jotain lisää treeniin. Treenivaihtoehtoja on monia ja voit tallentaa omat treenikertasi ja jakaa ne vaikka kavereitesi kanssa. Alussa voit valita tavoitteesi ja sovellus ehdottaa sinulle automaattisesti tavoitteeseesi sopivia treenejä. Kuinka kätevää. :)

Sovelluksesta on olemassa myös Pro-versio (of course), josta täytyisi maksaa muutamia dollareita kuussa. En itse ymmärrä, miksi joku tahtoisi maksaa tästä huvista, koska ainakin treenejä on ihan tarpeeksi ilmaisessa versiossakin. Mitähän lie saa lisämaksusta muuta kuin mies personal trainerin?

Suosittelen alussa tutustumaan liikkeisiin ennen treenin aloittamista, sillä selostus tulee englanniksi ja jos ei tiedä, mitä pitää tehdä, menee ensimmäiset liikkeet ihan sivu suun niinkuin allekirjoittaneella kävi. Ensi kerralla viisaammin. :)

Olen itse tosiaan vasta käyttänyt sovellusta kerran, vaikka latasinkin sen jo melkeinpä kuukausi sitten (lazy ass), mutta ensi treenissä otan varmasti taas Skimblen kaveriksi. :) Sovelluksella on myös oma nettisivusto, jossa voi nähdä tallennetut treenit ja vertailla niitä ym. sekä (tottakai) verkostoitua muiden kanssa. Itse olen valinnut profiilini yksityiseksi, koska en ymmärrä kuka ihme haluaisi edes seurata mitä teen ja milloin. :D

Loppu arvosana: 5/5



Wii Fit Plus oli kyllä hyvä ja monipuolinen. Peliin on laitettu hurjasti eri aktiviteetteja niin hauskojen pelien muodossa kuin sitten itse treeniin. Peli on siinä mielessä mielenkiintoinen, että saat hyvää analysointia edistymisestäsi ja treenauksen aikana tekemisestäsi.



Peliin voit lisätä niin mummit kuin lapset koiria unohtamatta ja seurata kaikkien taloudessa asuvien edistymistä. Tällä tavalla voi esim. tsempata muita ja jos perheestä löytyy yhtään kilpailuhenkisyyttä, niin tulosten parantaminen varmasti motivoi liikkumaan enemmän ja kaemmin. ;)



Kova hiki tässä ei kuitenkaan tullut, jos vertaa Workout Traineriin. Pieni hiki kyllä koko ajan oli päällä, mutta en tiedä paloiko kaloreita oikeasti niin paljon kuin ohjelma väitti. Toisekseen tuo pieni lautahökötys jatisi koko ajan jotain! Eikä niitä jatisuja pystynyt millään ohittamaan, se oli aika ärsyttävää. Toisekseen, treenatessa se animoitu PT hoki koko ajan samoja asioita ja aina alussa ne täsmälleen samat fraasit, jotka osasi jo lopputreenissä ulkoa. Huoh, oisivat voineet vähän miettiä haluaako treenaaja aina kuulla samat jutut...

Fit Plussasta jäi vähän puolikkainen fiilis, en oo varma käyttäysinkö sitä kovin montaa kertaa...tuntuu, että saattaisin äkkiä kyllästyä pelin treeneihin ja jaksaisinko kuunnella niitä löpinöitä aina uudestaan. No, en omista, joten eipä mun tarvi sitä käyttääkään. :D

Loppu arvosana: 3/5

Ensi viikon tiistaina sitä lähdetään koulun venäjän ryhmän kanssa Pietariin viideksi päiväksi, joten treenailut jää varmaan siltä viikolta aika lyhyeen. Huomenna vois aquazumbaamassa käydä ja uimassakin jonku verran, ettei nyt ihan tuu paha mieli. Oon alkanu myös lämpenemään ajatukselle mennä kuntosalille...saattaa olla että käyn tsekkaamassa Raksilan uimahallin kuntosalin joku kerta. Mulla on ostettuna sarjalippu ja kuntosalilla käynti on sen hinnalla melkein puoli ilmaista. :)

Ensi kertaan!

1 kommentti: