15.12.2012

Viidakkomies, kuinka inspiroiva ihminen!

Nyt tuli vastaan sellanen ihminen, joka osaa pukea kaiken sen sanoiksi, mitä itte oon ajatellu jo kauan aikaa. Oon tuntenu itseni vaan vielä keskeneräiseksi kertomaan tästä kovin paljon, mutta nyt tuli Viidakkomies ja sannoo sen niinku pittää! Tässä suora lainaus allergioita koskevasta kirjoituksesta, tuota paremmin sitä ei ois voinu ees sanua! Ja musta tää toimii myös muissa tapauksissa kuin pelkästään allergioissa. Esim. yleiseen vireystasoon ja mielenterveyteen.

Mutta jos haluat silti listan pahimmista allergioiden ja muidenkin immuunihäiriöiden pahentajista, niin kyllähän sitä viljaa, jauhoa, pastaa ja yleensäkin gluteiinia kannattaa välttää - samoin kuin suunnilleen kaikkea missä lukee paholaisesta seuraava eli Valio, eli siis kaikki pastöroidut, homogenoidut maitotuotteet. Ja valkosokeri kuuluu myös tähän listaan. Mutta söin minäkin kaikkia noita tänään, koska söin kouluruokaa, ja sinne ne on kaikki piilotettuna suunnilleen joka annokseen. Hyvän lisääminen on helpoin tapa vähentää huonoa, muista se! Jokainen Mulperi, minkä syöt, on yksi valkosokerikarkki vähemmän. Ja jokainen avocado-dulse-herkkuvälipala on yksi einespitsa vähemmän.
Ihan oikeasti - et voi uskoa mitä tapahtuu, kun alat lisäämään niitä hyviä juttuja lautaselle, tai vaikka teekuppiin. Aloita vaikka nokkosesta! Ja testaa sitten myös pakuria.
Ainakin itse nautin suunnattomasti siitä, ettei enää ikinä tarvi edes kuvitella tulevansa kipeäksi, eikä yhtä ainutta kertaa tarvitse niistää nenää minkään täysin luonnollisen jutun takia, vaan voi vapaasti nauttia joka vuodenajasta. Ja silti voin ihan vapaasti edelleen syödä myös koulusafkaa, myös leipää, myös jopa grilliruokaa (Iskender kebab on meikän suosikki, muutaman Gin Tonicin jälkeen). Jopa karkkia voi syödä jos tilanne on sille otollinen - muttei sekään lähde käsistä, kun kroppa jo tietää mille se mulperi maistuu ja siten kaipaa enemmän sitä aitoa vaihtoehtoa. Kokeile mitä tapahtuu, kun alkaa esitellä kropalle yhä enempi niitä aitoja vaihtoehtoja; miten mielihalumekanismi alkaa ihan spontaanisti uudelleensuuntautumaan. Ennen minun teki mieli kaikkia pahoja juttuja, joten jos halusin syödä terveellisesti, piti muistaa olla tarkkana. Nykyään ei tarvi olla enää yhtään tarkkana, kun tekeekin mieli kaikkea hyvää ja terveellistä! Miten ihmeessä? Koska olen esitellyt kropalleni kaikki ne hyvät vaihtoehdot ja aidot versiot - yhdellä sanalla: LaatuHerkut.

Itsekin olen vaihtanut ruokavalioni luomuun ja yleensäkin kun olen aikomassa syödä, yritän valita sitä puhtaampaa ja luonnollisempaa vaihtoehtoa. Koulupäivinä syödään, mitä koulu tarjoaa ja joskus käydään Hesellä tai Mäkissä tai kiinalaisessa, jos koulun ruoka ei maistu. Sellasta elämä on, valintoja. Oon yhtä mieltä Viidakkomiehen kanssa, että kun lisää vähitellen sitä hyvää lautaselle niin pahat alkaa pikku hiljaa poistua. Oon todistanu sen itse! Minä, hampurilaisten ja rasvan sekä punaisen lihan rakastajana, syön nykyisin marjasmoothieta tai raakaa porkkanaa mielummin iltapalaksi kuin kamalaa mättöä (paitsi parin Somersbyn jälkeen ;p).

Tärkeintä on löytää itselleen paras vaihtoehto ja kuunnella itseään niin ruokaan, terveyteen kuin elämäänkin liittyvissä kysymyksissä. Rakastaa itseänne. <3

Ps. Oon rakastanu tuohon Viidakkomieheen. <3 Käy tutustumassa sääki: viidakkomies.com ;)

2 kommenttia: